Studs2 verliezen van Leiden Arrows
Wednesday 19 January 2011 00:23 by Elsemieke Hillen

Het was al weer een tijd geleden dat de Studs2 een competitiewedstrijd speelden, maar afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen de Leiden Arrows op het programma...

Vol goede moed begon het tweede team aan de wedstrijd. Het duurde alleen niet lang voor ze de eerste tegentreffer te verwerken kregen, al na 9 seconden gespeeld te hebben kreeg een van de Arrows de puck in de goal.

De eerste periode kwamen de Studs met 0-6 achter te staan en was het tijd voor een korte speech van onze coaches united. De spelers werden gedurende de wedstrijd bijgestaan door Rick, Jasper en Mathijs. Waarvoor dank!

De speech leek te werken, in de tweede periode vond Leiden maar 4 keer het doel en kwam de stand op 0-10 te staan.
In deze periode viel ook de enige straf van de hele wedstrijd, speler San mocht 2 minuten op de strafbank zitten voor charging. Leiden wist helaas wel deze powerplay situatie goed te benutten.

Na de dweilpauze volgde een, bijna volgens Studs-traditie,  zware derde periode. In deze periode wisten de Arrows nog 8 keer de puck in de goal te krijgen en daarmee kwam de eindstand op 0-18.

De meest opvallende gebeurtenis tijdens deze wedstrijd was wel dat er opeens een hengel op het ijs lag. En dan wordt daar niet een van de referees mee bedoeld (die toevallig vd Hengel heet, broer van onze Studs1 goaltjesdief Jurjen ), maar een vishengel.
Waarschijnlijk een aparte ludieke actie van onze ijscollega's met de strakke pakjes en klapperende schaatsen. De intentie is in het geheel niet begrepen, wel hebben de benchofficials er ontzettend hard om gelachen.


Hoewel zo'n uitslag natuurlijk best even slikken is, hadden we aan de Leiden Arrows wel een leuke tegenstander.
Er moet voor de volgende wedstrijden nog wel keihard getraind worden, maar uit deze wedstrijd heeft het team ook een boel leerzame momenten kunnen halen om aan te werken.

Op naar de volgende wedstrijd!