Studs schieten Nijmegen van het ijs
Monday 10 January 2011 12:36 by Elmer Lastdrager

Het eerste studs team heeft gisterenavond het debuterende team de Radboud Saints uit Nijmegen verslagen. In een thuiswedstrijd te Enschede werd met 31-2 gewonnen. Met ongeveer 20 toeschouwers, veelal mensen uit ons tweede team, wisten de Studs zich genoeg gesteund om hun slag te slaan.

Teamphoto

Al na 48 seconden wist Studs-speler Jurjen van den Hengel de voorsprong op het bord te zetten. Een voorsprong die daarna alleen maar groter zou worden, want 22 seconden later scoorde Sebastian Bauer de 2-0. In de elfde minuut wisten de Nijmegenaren een tegendoelpunt te maken (3-1). De eerste periode werd met een comfortabele 8-1 afgesloten, nadat ook Jorrit van Dijk, Johan van Es en Bjorn Borger het net wisten te vinden.

Na een korte pauze van 5 minuten begon de tweede periode. Doordat de Saints slechts twee lijnen tot hun beschikking hadden (tegen drie van de Studs), kwamen er steeds meer mogelijkheden. Na 25 seconden zette Niels de Boer de 9-1 op het scorebord. In de 23ste minuut kregen de Studs een powerplay na een interference penalty. Sebastian Bauer maakte hier dankbaar gebruik van en zorgde dat de score de dubbele cijfers inging. Jurjen van den Hengel en Jorrit van Dijk maakten vervolgens binnen 25 seconden van elkaar een doelpunt. Hierna kwam een periode waarin de Studs optimaal gebruik maakten van hun drie lijnen. Binnen 5 minuten wisten Jurjen van den Hengel (2x), Sebastian Bauer, Tim Fleckenstein, Jorrit van Dijk en Vladi Woeboekin allemaal de goalie van de tegenstander voorbij te spelen. Na een penalty voor Roughing maakte Jurjen van den Hengel een powerplay goal. Bjorn Borger schoot met nog 150 seconden op de klok de 20-1 binnen. Met nog anderhalve minuut te spelen maakte Niels Korteling een overtreding (Interference), maar dit maakte voor de Studs weinig uit, want Jurjen van den Hengel zette short-handed de 21-1 op het bord, wat tevens de eindstad van de tweede periode was. Het was in ieder geval de periode van Jurjen die met 5 doelpunten een stevige stempel heeft gedrukt op deze periode.

Tijdens de dweil-pauze gaf coach Tony een speech in de kleedkamer. Het Studs-record was 28 doelpunten en dat moest tijdens deze wedstrijd verbeterd worden. De verdedigers moesten veel schieten en de aanvallers moesten harder schaatsen om zo de tegenstander nog vermoeider te krijgen.

De derde periode begon goed toen Bjorn Borger, wederom na 25 seconden, scoorde tijdens zijn poging om -voor de afwisseling- het doelnet aan flarden te schieten. Ook Niels de Boer (23-1) en Sebastian Bauer (24-1) wisten te scoren. Enkele minuten later scoorde Jurjen van den Hengel zijn laatste doelpunt van de wedstrijd. Vladi Woeboekin maakte de 26-1 en Lex van Rossum scoorde zijn eerste doelpunt deze wedstrijd niet veel later. Niek van Alst scoorde met een schitterend slapshot vanaf de blauwe lijn de 28-1. De 29-1 werd door Niels de Boer gescoord en het dertigste doelpunt kwam van Vladi Woeboekin. In de laatste 5 minuten wisten de Radboud Saints alsnog een doelpunt te scoren nadat er voor ons doel enige chaos ontstond. Bjorn Borger kon dit niet verkroppen en besloot dat er nog tenminste een doelpunt gemaakt moest worden. Hiermee was de eindstand (31-2) vastgesteld en na de scheidsrechters en het publiek bedankt te hebben gingen de Studs voldaan naar de kleedkamer om na te praten over de vele doelpunten en een schitterende faceoff van Bjorn Borger. Een enigsinds mopperende tegenstander vroeg Bjorn om zijn ogen dicht te doen tijdens een faceoff zodat hij ook een keer de puck aan kon raken. Bjorn, vriendelijk als hij is, stond dit toe, keek omhoog en deed zijn ogen dicht. Helaas voor de tegenstander heeft Bjorn een goed gehoor en toen hij de puck hoorde vallen wist hij, nog steeds met zijn ogen dicht, de puck te veroveren, wat tot enige hilariteit leidde.

Al met al een geslaagde wedstrijd voor ons. Ondanks de hoge uitslag speelde Nijmegen een sportieve wedstrijd, waarvoor wij hen willen bedanken. Op 5 maart spelen we weer tegen elkaar, dan in Nijmegen.

Volgende week speelt het eerste team een uitwedstrijd tegen de Leiden Kings. Tegelijkertijd speelt ons tweede team een thuiswedstrijd tegen de Leiden Arrows.