Slapping Studs prolongeren titel tijdens NSK
Sunday 17 March 2013 17:32 by Elmer Lastdrager

NSK 2013 teamphoto Fotograaf: Erik Snijder

Het eerste team van de Slapping Studs heeft voor de tweede keer op een rij het Nationaal Studenten Kampioenschap ijshockey gewonnen. In de finale waren de Bulldogs uit Groningen niet opgewassen tegen de Studs. Het team van Enschede won met 4-1. In het tweedaagse toernooi, dat dit jaar plaats vond in Utrecht, streden in totaal 8 studententeams om de bokaal: een bierfust met daarop de bokaal geschroefd. Naast teams uit Groningen en Enschede kwamen er ook teams uit Amsterdam (Thor), Eindhoven (Icehawks) en Nijmegen (Saints). Vorig jaar werden de Slapping Studs in Groningen voor het eerst sinds 13 jaar kampioen op het NSK.

Na de wedstrijden in de poulefase te hebben gewonnen kwam het eerste team op de tweede dag in de halve finale tegenstander Utrecht tegen. In een lastige wedstrijd wist de ploeg uit Enschede een achterstand weg te werken door een late goal van Vladi Woeboekin. Na het einde van de reguliere speeltijd moest de wedstrijd met penalty shots beslist worden waar Vladi Woeboekin opnieuw belangrijk was en het winnende doelpunt maakte.

In de finale kwamen de Studs rivaal de Groningen Bulldogs tegen. In de reguliere competitie wonnen de Groningers elke onderlinge confrontatie. Bjorn Borger opende de wedstrijd met een goal waarna Groningen snel de 1-1 wist te scoren. De stand bleef vervolgens lange tijd gelijk, totdat Marcel Berwanger de 2-1 wist te scoren met een slapshot vanaf eigen helft. Niet veel later, met nog enkele minuten op de klok, wist Bjorn Borger de wedstrijd te beslissen door de 3-1 en 20 seconden daarna de 4-1 te scoren.

Naast het kampioenschap wonnen de Studs ook twee van de drie overige prijzen. De aanvoerder van het eerste team, tukker Jurjen van den Hengel, werd verkozen tot beste aanvaller en Luitzen Hietkamp tot beste doelman van het toernooi.