Wedstrijdverslag Studs 2 vs Den Haag Ongetemd
Thursday 20 December 2012 21:55 by Peter van Arkel

Zondag 2 december was het eindelijk zover, één van de drie teams van Den-Haag kwam naar Enschede. Dit nieuwe team, de nummer twee van de competitie luisterde naar de naam "ongetemd".

In tegenstelling tot de rest van de wedstrijd verliep de eerste periode behoorlijk tam en eindigde in 0-3.

De tweede periode werd ingeleid door nog twee goals voor Ongetemd. De Studs hadden genoeg van de tegen doelpunten en gingen agressiever spelen. Dit resulteerde in een penalty voor Yme "nimmer icing" Joustra en Joey "Jammer man" Peters. Ongetemd beantwoorde dit door een penalty te krijgen voor roughing en nog een goal.

De strijd liep heftig op en Victor Hoeksema moest twee minuten afkoelen voor tripping. Omdat de emoties zo hoog opgelopen waren verloren de Studs lichtelijk hun focus en werden er binnen 19 seconden twee goals gemaakt door de tegenstander. De stand was 0-8 en als klap op de vuurpijl kreeg Annelies Tielenburg onterecht de penalty voor Joey Peters zijn tripping.

Na de rust en een preek van Niels de Boer begonnen de Studs weer fris aan hun derde periode. Blijkbaar was ongetemd niet van plan om alle overtredingen van de studs ongestraft te laten. Toen Peter "the ghost" van Arkel op de blauwe lijn afstormde om de puck het vak uit te krijgen nam hij in zijn fanatisme ook een tegenstander mee de lijn over.

De scheids legde de wedstrijd stil om deze check te bestraffen dachten de Studs. Toen de scheidsrechter de getemde tegenstander naar de douches stuurde en een penalty gaf van 25 minuten was er verwarring alom. Bij navraag bleek dat het een poging tot kicking was geweest. Bij het vertrek van deze speler richting douches riep Joey Peters een oprechte "Jammer man" na.

In deze vijf minuten powerplay wist Niels Korteling met hulp van Ivar Dorst een puck in de tegenstanders goal te leggen. Twee doelpunten van Den-Haag later sloot Victor Hoeksema met hulp van Lauri Heikkilä de wedstrijd af met een score van 2-11.