Studs 3 end their season with their first match against a real icehockey team
Wednesday 4 April 2012 01:16 by Peter van Arkel

De laatste wedstrijd van het seizoen

teamphoto

Zaterdag 31 maart werd de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld door Studs 3 met als tegenstander de Rusty Blades van de Lions uit Leiden.

Dit was de eerste wedstrijd dit seizoen tegen een team van een andere ijshockey vereniging. Nog voor de wedstrijd begon had Joey "Push-up" Peeters al 36 push-ups te pakken voor het te laat komen en het niet bij zich hebben van een wedstrijd shirt. Hij moet deze push-ups overigens nog steeds uitvoeren.

Omdat er om verschillende redenen was besloten geen wedstrijd shirts te gebruiken i.v.m. het regelen ervan heeft studs 3 besloten dat iedereen op persoonlijke titel een shirt moest gaan lenen. Dit met dank aan de initiatief nemer Bas Ooms, hij verwoorde de gedachte die wij allemaal hadden: "Studs 3 is een team, en dit willen wij ook uitstralen!". Hierbij grote dank aan alle studs die hun shirt hebben uitgeleend!

Bij het begin van de wedstrijd, compleet in wedstrijd shirt en al, werd er door beide partijen ongeveer even goed gespeeld. Het bleef de rest van de 1e periode vrij rustig en het eindigde in een 0-0. Alleen Yme "Icing" Joustra mocht de wedstrijd 2 minuten vanaf de andere kant van het veld bekijken voor het uitdelen van een body check.

In de tweede periode lukte het de Rusty's toch om de puck langs onze inzichtvolle goalie Bryan "Houd'em" van Haren te krijgen. Kaspar Hageman schaatste na een hectisch duel om de puk richting een leeg goal omdat de Rusy-goalie niet op het ijs stond, helaas had hij dit zelf niet door en schaatste hij te ver door naar voren waar de defense hem inhaalde en een schot blokkeerde. De periode eindigde met 0-1 en 4 PIM (penalty minutes) voor de Studs nadat Peter van Arkel een Roestig Blaadje omver checkte.

In de dweilpauze kreeg Studs 3 een peptalk van coach Niels Korteling: 0-1 is niets, 1-1 is alles! Onderweg naar het ijs fokten de spelers elkaar nog meer op om fanatieker te spelen. Onder fanatiek gejuich begon de derde periode en hadden de Studs veel kansen. Rogier Vermeulen kreeg door zijn fanatisme 2 PIM om even af te koelen na een body check. De Rusty Blades kregen het moeilijk de fanatieke aanvallen van de Studs nog af te slaan en kregen uit wanhoop nog 6 PIM toebedeeld door de scheids.

Helaas passeerde een tweede puck onze goalie waardoor de stand 0-2 bereikte. De coach besloot de laatste 5 minuten met 2 lijnen te spelen in de hoop de stand nog gelijk te kunnen krijgen. Maar de schwung was uit het team en 67 seconden voor tijd werd het derde goal gemaakt door de Rusty blades. Hiermee is de wedstrijd ook geƫindigd en kreeg Studs 3 hun eerste verlies te verwerken.

Na een fotoshoot, frisse douche en opbeurende woorden werd de avond verder voortgezet in de Vesting Bar waar flink wat pitchers Grolsch gescoord werden ter compensatie. Met dank aan Lisette Bakt-ze-bruin Schuddeboom kon de lege maag toch nog gevuld worden met overheerlijke broodjes vlees van de Vestingbar.

Eindstand: 0-3.