Studs 2 pakken de winst!
Friday 3 February 2012 22:40 by Annelies Tielenburg

Na driekwart seizoen hard werken en weinig resultaat is het vanavond dan eindelijk gelukt. Sommigen voelden de winst zaterdag al aankomen, anderen waren wat sceptisch i.v.m. de zieke Petra. Sterdefence Sofiya was weer in Nederland en ook Elmer Lastdrager kwam het team helpen. Op het ijs leek het alsof Leiden met precies 5 spelers en een goalie naar Enschede was gereisd. Helaas zat er nog een man of 6 verstopt in de kleedkamer.

Dit mocht de pret niet drukken en met een mooi doordraaisysteem was de opstelling compleet en was het een taak voor lijn 1 extra veel te schaatsen. Tot groot genoegen van Jasper. Na een pittige warming-up begon het feest dan echt.

De eerste periode waren er kansen aan beide kanten, maar goalie Luitzen wist alle pucks te stoppen. Bij het goal van Leiden kreeg Jasper Janssen de kans uit zijn leven en schoot deze puck mis. Deze situatie vraagt om uitleg. Elmar en Annelies hadden alles op alles gezet om de puck het goal in te krijgen, hiermee creëerden zijn voor Jasper een bijna open goal en alle tijd van de wereld met niemand om hem heen. Op de een of andere manier was Jasper te aardig en gaf hij de puck zachtjes aan de goalie. Resultaat na periode 1, beide teams een nul, maar stiekem al de overwinning voor de Studs. Nog nooit in dit seizoen hebben zij de nul weten te houden in de eerste periode.

Na 3 minuten pauze en een speech van coach Niels ging het team weer verder. Wederom kansen en mogelijkheden, maar nog altijd geen goal. Tot na 15 minuten gespeeld te hebben Elmar het licht zag. Hij schoot op de goalie en creëerde daarmee een prachtige kans voor Annelies. Zij schoot de puck formidabel in het goal en daarmee was de toon gezet, 1-0 voor Enschede. Grote euforie bij Enschede, veel geknuffel en een geïrriteerd Leiden. Zij uitten deze frustratie dan ook in een tegengoal. Einde periode twee 1-1.

De mighty Studs waren nog steeds van mening dat er winst te halen viel. De derde periode was zwaar, Leiden was veel fysieker en de Studs werden moe. Ondanks de vermoeidheid bleven zij goed spelen. Het zou de laatste shift van Elmar, Jasper en Annelies worden. Dat kon maar 1 ding betekenen er moest nog een goal komen, Jasper had immers wat goed te maken. Dit keer was het dezelfde situatie, Elmar schoot op de goalie, Annelies schoot op de goalie en toen was het de beurt aan Jasper. Nog nooit was er één moment zo spannend als dit. Jasper voelde dat hier alles vanaf hing en zag de beelden van de vorige poging voorbij komen. Iedereen hield zijn adem in en hart vast, Jasper schoot… en het was een goal. Daar was de 2-1. Weer een enorme groepsknuffel en gegil, want ja zo zijn we.

Leiden probeerde nog de truc met een goalie minder, maar een man erbij. Echter had dit geen zin meer. Fin Harri kreeg de puck van Bram, schaatste naar het goal, schoot en scoorde. Daarmee was de winst bezegeld. Annelies, Elmar en Jasper hadden weer energie voor 10 en speelden de wedstrijd uit. De 4-1 is niet meer gemaakt, maar met een 3-1 winst mag team 2 meer dan tevreden zijn.

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af, hoe kan dit? En waar was Ivar? Op deze vragen zullen we helaas nooit antwoord krijgen en we moeten maar hopen dat Ivar er bij is voor de winst tegen Den Haag en Dordrecht.