Studs2 door de mist: verloren maar ook veel winst
Monday 21 November 2011 15:40 by Elsemieke Hillen

Het had heel wat voeten in de aarde maar gister werd in Zoetermeer de wedstrijd tegen de Panters Storks gespeeld.
De coach/wedstrijdsecretaris was al het hele weekend in de stad van de tegenstander en zag door de MIST geen hand voor ogen en zat de hele middag te bellen/smsen/mailen met de Studs2 in Enschede, die in de stralende zon geen idee hadden waar ze het over had. Uiteindelijk werd besloten om wel de weg op te gaan, de vertrektijd met een uur vervroegd. Een verstandig besluit want het was geen pretje onderweg, maar de Silverdome werd heelhuids en op tijd bereikt.
Dat gold niet voor de scheidsrechters, die bleven liever thuis en voor er (overigens puike) vervanging op het ijs stond was de start van de wedstrijd al een half uur vertraagd.

Maar toen kon er toch echt gespeeld worden.
In de eerste periode kwam Zoetermeer op een 6-0 voorsprong te staan. De Studs mochten in deze periode twee keer plaats nemen op de strafbank, zo stonden ze eens met een mannetje te veel op het ijs en maakte Victor een tripping. 
De tweede periode was een betere (8-1/8-2/9-3): met 3 goals kwamen de Studs uiteindelijk op een 13-3 achterstand tot de dweilpauze.
De goals werden gescoord door Ivar -briljante actie-Dorst op 31:51, Thomas -ik had er veel meer willen maken-Huisman op 34:37 en Petra -oerkreet van blijdschap-Bode met hulp van Victor -ik help je wel-Hoeksema op 36:51.  In deze periode mochten Sofia en Ivar beiden 2 minuutjes zitten voor hun acties tegen de tegenstanders.

In de dweilpauze was er tijd voor wat speeches, een mini-college van Petra en goalie Martijn en konden de spelers even op adem komen.

De derde periode wist Zoetermeer nog 4 keer de goal te vinden, mocht Yke 2 minuutjes zitten omdat hij ongeoorloofd zijn knie had gebruikt (volgens de sheet) en maakte Annelies -nu kan ik thuiskomen- Tielenburg de 4e goal voor de Studs op 58:35 met nogmaals de hulp van Victor.

De eindstand werd 17-4, tegen een zeer sterk Zoetermeer. Maar wat de coach en C/AC vooral zagen was een Studs2 dat de afgelopen tijd enorm hard gegroeid is, met veel potentie en wilskracht om er wat van te maken! 
Nieuwkomer Bram gaat al goed naar voren, en hij gaat vast binnenkort de goal ook wel vinden. 

Na de douche werd de naastgelegen Mac gezocht, wat in de mist en door een nogal veranderd Zoetermeer ("hier was vroeger geen rotonde") best een opgave was. Maar uiteindelijk werden de buikjes gevuld, heel wat longen van een vers laagje teer voorzien (foei!) en de chauffeurs voorbereid op de terugreis from hell.
Onderweg was er niets te zien, tot we bij Enschede de wolken uit reden en een heldere sterrenhemel plots het uitzicht was. 

Komend weekend speelt Studs2 thuis tegen Den Bosch, maar voor het zover is moet er nog heel hard getraind en bijgeleerd worden.
Kleine tip nog: als je vragen hebt over spelsituaties, spreek dan een ervaren speler aan, die kan je het zo uitleggen.

See you on ice!