Studs 1 verslaan Amsterdam in eigen huis
Monday 14 November 2011 20:51 by Elmer Lastdrager

Zondag 20:25: met enige spanning zitten de Studs in de kleedkamer op de ijsbaan Twente. Met drie lijnen is het team op volledige oorlogssterkte. En dat mag ook wel, want tegenstander Thor 1 is ongeslagen en voert de ranglijst in de studentencompetitie aan. Dat op voorhand het resultaat van de wedstrijd alleszins duidelijk was, wisten ook de circa 30 fans, die ondanks de koude naar de ijsbaan waren gekomen om de Studs naar een overwinning te juichen.

In de eerste periode bleef het negen minuten lang scoreloos, totdat Jeroen Hutten besloot dat het welletjes was en de 1-0 op het scorebord liet zetten. Vier minuten later scoorde Ole Frederik de 2-0 en dit werd tevens de eindstand van de eerste periode. Coach Tony vond de 2-0 maar mager. "2-0 is niets, ze kunnen binnen enkele minuten 3 doelpunten scoren!", aldus Tony, die zijn toespraak eindigde met "jullie moeten tenminste 10 doelpunten scoren. Meer scoren, meer scoren!".

Na de inspirerende speech wist Erik na slechts een halve minuut van de tweede periode gespeeld te hebben, de 3-0 te verzilveren. Medespeler Jurjen vond dit dermate inspirerend dat hij besloot de 4-0 in te schieten. Thor 1 liet dit echter niet over zijn kant gaan en noteerde de 4-1. Tijd voor de studs om te reageren en zo wisten zowel Erik (5-1) als Ole Frederik (6-1) binnen twee minuten te scoren. Thor wist echter het momentum van de studs te breken, waarna er enige chaos ontstond in de Enschedese defensie. Thor kon hier optimaal gebruik van maken en zag aan het einde van de tweede periode het scorebord 6-3 weergeven.

In de derde periode was het weer Thor die na een minuut wisten te scoren: 6-4. Opletten geblazen voor de studs! Na enig hergroeperen en na veel schaatsen wist Ole Frederik de 7-4 te noteren en slechts 21 seconden later scoorde Bjorn de 8-4. Weer 23 seconden later knalde Johan de 9-4 het doel in. Op dat moment wisten de studs dat Thor gebroken was en dat het een kwestie van uitspelen zou worden. In de 51ste minuut scoorde Erik de 10-4 en een minuut voor tijd wist Ole Frederik de koppositie in de statistieken van de NIJB (ijshockeybond) veilig te stellen door de 11-4 te scoren.

Het eerste team van de studs kan tevreden zijn met deze overwinning en heeft nu twee weken de tijd om zich voor te bereiden om in een uitwedstrijd in Eindhoven haar krachten te meten met Icehawks.