Studs 1 verslaan Nijmegen
Monday 17 October 2011 16:09 by Elmer Lastdrager

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft het eerste team van de Studs de Radboud Saints verslagen. Voor de Studs was het een eenvoudige wedstrijd. Toch speelde de tegenstander goed en liet zien dat ze sinds afgelopen seizoen behoorlijk gegroeid zijn. Waar de Studs in de vorige confrontaties met 31-2 en 1-28 wisten te winnen, werd het nu 2-14. Met slechts een straf (voor Nijmegen) was het ook een hele nette wedstrijd, maar dat zijn we van de Saints wel gewend. Studs-coach Tony was meegekomen om de Studs naar een overwinning te leiden, en zo geschiedde.

De wedstrijd was tevens het debuut voor twee nieuwe spelers van de studs. En wat voor een debuut. Al na anderhalve minuut wist Erik Ekevik op aangeven van Johan Sleman de goalie van Nijmegen te passeren en noteerde hiermee de 0-1 op het scorebord. Binnen vier minuten wisten alle aanvalslijnen van de Studs te scoren en zo stond het 0-4. Voordat het eerste periode gespeeld was, werd er nog driemaal gescoord door de Studs en eenmaal door de Saints. De eerste periode werd afgesloten met 1-7.

In de tweede periode waren het de Saints die 2-7 op het scorebord wisten te zetten tijdens een zwak moment in de verdediging van de Studs. Het spel verstarde enigszins en pas in de laatste 6 minuten van de tweede periode werd er weer gescoord door de Studs, waarmee de periode werd afgesloten met een 2-9 voorsprong.

De derde periode stond in het teken van harder schaatsen. Het ijs was schoongemaakt en dit was voor de Studs een uitgelezen kans om te proberen meer doelpunten te maken dan in de tweede periode. Coach Tony gaf zijn speech tijdens de rust en gaf aan dat 15 doelpunten een realistisch streven was. En zo gingen de Studs weer het ijs op. Na vier minuten zette Jurjen de 2-10 op het bord, waarmee de dubbele cijfers bereikt waren. Twee minuten later liet debutant Johan zien dat ook hij het doel kon vinden, in wat het eerste van zijn twee doelpunten zou worden. Vervolgens wist Vladi zijn derde doelpunt te maken, waarmee hij, na een wedstrijd, de topscoorder van het eerste team is. Eindstand: 2-14.