Studs bekijken ijshockeyinterland
Sunday 17 April 2011 18:24 by Elmer Lastdrager

Studsvak - foto door Tanja Beernink

Afgelopen vrijdag zijn de studs, 29 man/vrouw sterk, naar Nordhorn afgereisd om de ijshockeyinterland Duitsland - Finland te bekijken. De wedstrijd vond plaats in de Eissporthalle Nordhorn, wat tot enkele jaren geleden de thuisbasis van de Studs was voor alle competitiewedstrijden.

Al tegen het einde van de middag verzamelden de studs bij de universiteit om vanaf daar per bus naar de ijsbaan af te reizen. Vergezeld van de nodige alcoholische versnaperingen gingen we op weg. Zo'n anderhalf uur voordat de wedstrijd begon arriveerden we in de Duitse metropool Nordhorn. Bij de toegang maakten enkelen van ons kennis met de Deutsche Gründlichkeit: geen enkele vorm van drinken mocht meegenomen worden. Gelukkig werd dit goedgemaakt door de bierprijzen (2 euro per glas).

 Nadat de spelers een warming up hadden gedaan was het de taak aan de mascotte van het Duitse team om de warming up van het publiek voor zijn rekening te nemen. Uiteraard deden de studs enthoustiast mee aan elke wave.

Uiteindelijk, om 20:00 uur, begon de wedstrijd en konden de studs genieten van ijshockey op niveau en tevens enige tactiek afkijken voor tijdens de wedstrijden van volgend seizoen. Hoewel de Finnen goed hun best deden, waren het de Duitsers die de doelpunten maakten. Dit kwam mede doordat de Finse verdediging bij tijd en wijle op een bedroevend slechte manier speelde. Voor het publiek,  op een enkeling na voor Duitsland, was dit natuurlijk geweldig. Op de kopse kant van het veld stonden enkele honderden die-hard aanhangers. Naar wij het ons hebben laten vertellen waren dit de fans van het Nordhornse team, toen dat nog op hoog niveau speelde. In ieder geval wisten ze met erg veel geluid de sfeer erin te houden.

Uiteindelijk heeft Finland toch nog twee keer kunnen scoren, maar het mocht niet baten: Duitsland heeft gewonnen met 4-2.Mascotte

Voor de studs betekende dit tijd om de bus op te zoeken en terug naar Enschede te gaan. In de bus wachten tot iedereen is ingestapt (lees: geduld) was niet aan de studs besteed, dus werd er besloten om te vering maar even te testen door van links naar rechts in de bus te bewegen. Enkele Duitse ijshockey fans vonden dit dermate grappig dat ze besloten om een handje te helpen, waardoor de bus gevaarlijk overhelde. Tijdens de rit was er genoeg tijd om na te praten over de wedstrijd en het enorm hoge niveau van het spel. Schitterend om te zien! En dat voor slechts 24 euro per kaartje.

Rond half twaalf arriveerde de bus bij de Universiteit Twente en ging het feestje in de Enschedese binnenstad verder.

Foto's gemaakt door Tanja Beernink.