Studs presteren op oliebollen toernooi
Sunday 27 December 2009 08:29 by Elmer Lastdrager

This item was imported from the previous website.

Afgelopen zondag was het jaarlijkse toernooi van de Alphen Polar Bears. Het toernooi met illustere tegenstanders zoals de Blue Mountain Cougars Hoorn, Dordrecht Lions, Rusty Blades Leiden en voor het derde jaar op rij, de Studs uit Enschede. De vier verkorte wedstrijden werden op 1 dag afgewerkt.

In de openingswedstrijd moest opgenomen worden tegen de getipte favouriet en organisator uit Alphen. De Studs met een gelegenheidsformatie hadden veel moeite om de organisatie op het ijs te behouden. Het resulterende in een 3-1 nederlaag.

Gelukkig bestaat een toernooi uit meer dan 1 wedstrijd en kan men dus op elkaar ingespeelt raken. De 2e wedstrijd ging al een stuk beter, met 4-0 werden de Lions aan de kant gezet. Ook de derde(3-1 tegen Hoorn) en vierde wedstrijd(1-0) gingen naar de Studs. Dit betekende dat alles afhing van de laatste wedstrijd van Alphen die ondertussen ook zijn andere 2 partijen gewonnnen had. Helaas wist Hoorn niet genoeg weerstand te bieden, en ging Alphen ongeslagen de 1e plek innemen. Toch een tweede plek en drie gewonnen wedstrijden geen slechte afsluiting van het jaar.

Goali Luitzen Hietkamp wist maar liefst 2 wedstrijden lang zijn goal schoon te houden en hiermee zijn eerste Shut-outs te verdienen. Doelpunten werden gemaakt door: Jasper Janssen, Sebastian Kettler, Tony Tran Chau, Bjorn Borger en Niels de Boer