Studs winnen ook kluunwedstrijd
Friday 18 December 2009 08:51 by Elmer Lastdrager

This item was imported from the previous website.

Afgelopen woensdag 16 december heeft een delegatie van de Slapping Studs meegedaan aan een kluunwedstrijd in de Enschedese bioscoop Cinestar. De indoor kluunwedstrijd werd gehouden ter promotie van de film "De hel van '63".


Niels Korteling wint wedstrijd
"Vini, Vidi, Vici"


Al voor 7 uur 's avonds waren Niels Korteling, Mike Broekman, San Punt, Jesse van der Scheer en Elmer Lastdrager aanwezig in de bioscoop om hun ijshockey gear aan te trekken. Om 7 uur verschenen ze, tot grote verbazing van de aanwezige bioscoopbezoekers, ten tonele. De aanwezige lange-baan schaatserskluners keken angstig naar de ijshockeydelegatie en begonnen zich al wat onzeker te voelen. Desondanks durfden 13 mensen het tegen de vijf Slapping Studs op te nemen.

De wedstrijd werd in groepjes van 3 gelopen; de Studs als laatste. De Enschedese wethouder Myra Koomen gaf het startsein en de eerste drie kluners gingen van start. Nadat de Studs de eerste 12 kluners hadden zien strompelen, wankelen en vallen, waren Niels en San aan de beurt. Ze moesten klunen tegen een vrouw die voor de start al wist dat ze beter thuis had kunnen blijven. Niels Korteling had direct na de start al een meter voorsprong op San. Eerst over een hooibaal, daarna een shot sonnema, door naar de stempeldame. Daarna om/door/langs een paar pionnetjes, onder een poortje door en daarna over nog een paar hooibalen heen. Niels vloog voorbij; een paar toeschouwers deden snel een stap naar achteren om al dit geweld te ontwijken. Ook San kluunde langs de obstakels alsof hij dit al jarenlang doet. Het tweede rondje ging -zo mogelijk- nog sneller. Uiteindelijk wist Niels de arme kluunmevrouw die ook meedeed (je zou haar haast vergeten) op een rondje te zetten! San finishte op een respectabele tweede plek en uiteindelijk kwam ook de vrouw over de finish.

De volgende en laatste deelnemers waren Mike, Jesse en Elmer. Na de enorm snelle tijd die zowel Niels als San hadden neergezet was de spanning te snijden. Wethouder Myra gaf het startsein en off-they-went. Met een soepele check wist Jesse zijn concurrent Elmer buiten de baan te duwen. Door naar de drankjes, de stempeldame die geen inkt meer had (iets wat de pret niet mocht drukken) en door naar het poortje. In al zijn enthousiasme nam Mike het complete poortje mee. Het tweede rondje ging iets sneller. De drank was op (helaas) en toch liep Mike wederom het poortje omver. Mike finishte als eerste, Jesse als tweede en Elmer als derde.

Toen kwam de prijsuitreiking. Het bleek dat Niels verreweg de snelste tijd had neergezet. Niels won een hotelovernachting voor 2 personen in Leeuwarden. San werd tweede op 5 seconden afstand, Mike derde, Jesse vierde en Elmer vijfde.

Een toegesnelde journalist van de Tubantia (zo beweerde hij zelf) nam een interview af en er werden enkele foto's gemaakt. In de krant stond vervolgens niets, dus wij vragen ons af wie de man daadwerkelijk was...

Met de eerste prijs voor Niels en elk een vrijkaartje voor de bioscoop op zak was het een succesvolle avond geworden. Een paar uur later stonden de Studs alweer te training voor de wedstrijd van zondag 20 december.