Overwinning in eigen huis: de Studs verslaan Thor!
Monday 16 November 2009 06:14 by Elmer Lastdrager

This item was imported from the previous website.

Het was ook al weer te lang geleden, een overwinning behaald door de Studs. Bijna twee jaar lang verloren we wedstrijd na wedstrijd.

Op de planning stond de wedstrijd tegen Thor2, een gewaagde tegenstander uit Amsterdam.

Voor onze wedstrijd speelde het 3e divisie team Lions2 tegen Thor1, een wedstrijd die met 2-15 werd gewonnen door Thor1. Met een aantal ‘dubbelspelers’ en de herinnering aan alle verloren wedstrijden had niemand van tevoren kunnen bedenken dat we deze wedstrijd gewoon zouden gaan winnen.

Maar wat er toen gebeurde was geweldig!

Een fantastische avond ijshockey, een heel spannende wedstrijd om naar te kijken, gezellige sfeer aan de andere kant van de boarding met dank aan alle Studs die die avond niet op het ijs stonden maar wel waren komen kijken en aanmoedigen, en een haast overweldigende fanclub van onze nieuwste internationale aanwinsten, 5 spelers uit het verre Noorwegen. Dat maakt onze club trouwens nog multicultureler, kijk maar eens op het teamroster!
En wat alle Studs en fans te zien kregen was een prachtige pot ijshockey. Er zat veel energie in het spel, spelers voelden elkaar aan en lieten veel technisch spel en uithoudingsvermogen zien.

In de eerste periode kwamen we op een 0-3 tegenstand te staan. Gelukkig werd die vlak voor het einde nog omgebogen naar 1-3 door Bauer met een assist van de Boer. Een paar minuten rust, waarin onze kersverse coach Tony het team een hart onder de riem stak. Wat hij precies heeft gezegd is tot op de dag vandaag onbekend maar dat het gewerkt heeft is zeker! In de tweede periode scoorde Amsterdam al snel nog een puntje maar daar bleef het toen lange tijd bij, en de Studs kwamen 7 minuten later door een treffer van onze Canadees Petey terug in de wedstrijd, 2-4. En even voor het einde van de tweede periode kwamen we zelfs terug tot 3-4, een mooie treffer van een van onze nieuwste internationale aanwinsten, de Noor Bo Randers.

Amsterdam werd keurig netjes weerhouden van het scoren van meer goals en met een kleine achterstand gingen we de dweilpauze in.
En dat was het moment waarop ik m’n hart vasthield. Meestal is de derde periode de tijd dat iedereen echt vermoeid raakt en veel tegengoals vallen.

Maar deze wedstrijd liep anders! Krap anderhalve minuut in de derde periode zorgde Petey voor de gelijkmaker, 4-4. Goals wisselden elkaar af, Bauer zorgde ervoor dat we ook weer op een 5-5 gelijkstand kwamen, maar met nog acht minuten te gaan vond Petey het wel een mooi idee om het scorebord op een 6-5 voorsprong te zetten.

Ergens in dit laatste stuk van de wedstrijd ging de goalie van Amsterdam nog even stuk, een moment voor onze coach om nog wat laatste aanwijzingen te geven aan de Studs, het was zaak om het spel onder controle te blijven houden en zo de overwinning op onze naam te kunnen zetten.

De laatste minuten van de wedstrijd waren ontzettend spannend, Amsterdam kwam nog een keer gelijk, Bauer maakte met hulp van Randers de 7-6 voorsprong en toen hadden we de taak om die vast te houden. Een sterk staaltje defence zorgde er voor dat Amsterdam geen gaatje meer kon vinden, goalie Luitzen kon zijn concentratie nog even vasthouden en zo konden we door een fantastische samenwerking van het gehele competitieteam de overwinning binnenhalen!