Studs 2: nek aan nek tegen koploper competitie
Sunday 6 March 2011 17:18 by Annelies Tielenburg

Het zou een zware dag worden voor de spelers van team 2. Er waren maar tien aanmeldingen voor de wedstrijd in het pitoreske Hoorn. Daar zou de nr 1 van de competitie op ze wachten.

Het begon allemaal met een spannende treinreis. Deze duurde slechts 2 uur en 40 minuten en toen moesten de spelers nog naar de ijsbaan. Enige vertraging door carnavalsoptochten en spoorbomen zorgde ervoor dat de spelers een tijdje in de kou moesten wachten en ietwat verlaat op de ijsbaan aankwamen. 

Dit alles mocht de pret niet drukken en iedereen had er enorm veel zin in. Na het dweilen kon er gespeeld worden op de waterbaan in Hoorn. Inderdaad een waterbaan, want na het dweilen was het eerder de Hoorn River dan de Hoorn ijsbaan. Dit zorgde wel voor veel hilariteit. 

De tegenstander speelde erg sterk en de Studs deden enorm haar best. Echter stonden ze na 17 seconden al met 0-1 achter. Na ook de 0-2 bleven de Studs optimitisch. Beter nog, er werd gescoord en hoe! De goalie van Hoorn was na een paar bier een stuk minder actief dan eerst dus Ivar kon er een mooi schot op afvuren en daarmee was de 2-1 gezet. De eerste periode eindigde uiteindelijk in een fraaie 5-1 achterstand. 

De tweede periode was een stuk spannender, iedereen werd bloedjefanatiek en de nodige goals werden gescoord, waaronder ook een tweede voor de studs. Het had er niks mee te maken dat de goalie van Hoorn totaal niet oplette. 

Na de pauze zou nog een derde spannende allesbepalende periode volgen. Als Hoorn deze wedstrijd zou winnen zouden ze kampioen zijn, maar dan moesten ze wel eerst winnen. De Studs gaven zich niet zomaar gewonnen. Er werd hard gespeeld, aan tripping en slashing gedaan en de nodige goals werden gescoord. Luitzen probeerde de ik-trap-het-goal-gewoon-weg-tactiek opnieuw, maar de tegenstander werd hier best nijdig van. Luitzen besloot om daar dan maar weer mee te stoppen. 

Na drie keer over 20 minuten keihard te hebben geschaatst werd de wedstrijd besloten in een 15-2 voor Hoorn. De tassen konden weer ingepakt worden en men kon zich klaar maken voor de 2 uur en 40 minuten terug. Al met al een spannende wedstrijd en zeker weten dat er gewonnen gaat worden in Amsterdam binnenkort.