History 1987 - 1992
2de Lustrum vangt aan

De 2de vijf jaar van onze club werd ingeleid door de komst van een nieuwe generatie Studs. Deze generatie bestond uit mensen als Hans van Loo, Marc Schussler, Arco Elsman, Paul Schnebbelie, Robert Kruisdijk, Mark Wester, Hans van de Schaar en ondergetekende.

Nadat we weer competitie speelden werd er ook iets meer animo in de club waargenomen. Men begon op eigen initiatief 's middags extra te schaatsen om sneller te kunnen groeien. In die tijd kon men dan met sticks en pucks vrij schaatsen en men kon ook gebruik maken van doeltjes. Hierdoor werd het niveau van de club snel beter. Ook werd er besloten jaarlijks een toernooi te organiseren met als voorbeeld het nachttoernooi in Assen waar we al meerdere jaren voor uitgenodigd werden. Dit resulteerde in het Bertus Workel Nachttoernooi (Bertus Workel, onze toenmalige sponsor, had ons reeds voorzien van onze toenmalig opvallende gele outfit) vanaf 1987 jaarlijks georganiseerd. Bovendien begonnen de resultaten in de NSHL en op het NSK bij te trekken en winnen was geen uitzondering meer.

Ook het studenten ijshockey begon zich uit te breiden. Waren er in het begin maar 5 teams in de competitie (2 uit Eindhoven (Icehawks en Hooking), Nijmegen (The Saints), Enschede en Leiden (later bekend als de Islanders)), langzaam werden er meer teams lid van deze competitie: Rotterdam, Groningen, Antwerpen. In de 2de helft van de jaren 90 werd mede onder leiding van Hans van Loo in Utrecht het team The Buccaneers opgericht. Een paar jaar daarna werd er vanuit deze vereniging, in navolging van de Mooners uit Eindhoven, een oude lullen vereniging geboren die de illustere naam 'Los Padres' kreeg. We lopen hiermee even vooruit naar het 3de en 4de lustrum tijdvak maar dit ter illustratie van de groei van studenten ijshockey waarin oud leden van ons een rol spelen.

Terug naar dit tijdvak. De snelle groei werd in deze tijd nog steeds begeleid door onze vaste trainer Ché en coach Bert. Het nachttoernooi bleek vanaf het begin een groot succes en de club begon te groeien van een gemiddeld 19 leden per jaar naar een 26 leden per jaar. Er was zoveel animo dat er in de zomer droog trainingen werden georganiseerd en er werd ook steeds meer meegedaan aan toernooien door den lande heen. Zo werden er in Nijmegen, Eindhoven en Assen nog jaar in jaar uit toernooien georganiseerd waar de studenten ijshockyers de hoofdmoot vormden. Ook werd in die tijd het seizoen afgesloten met een slotfeest waarin alle bij een competitie behorende plechtigheden werden afgehandeld onder het genot van veel eten en nog meer drinken. Tot mijn spijt is dit later vervallen en vervangen door een All-Star wedstrijd in Den Bosch.

Dit tijdvak werd voor de Studs afgesloten met het 2de lustrum feest en aansluitend het NSK in Enschede. Achteraf bleek dat een combinatie in deze volgorde niet bevorderlijk is voor de opstelling. Vooral het rol skieen op grof asvaalt alsmede hardlopen op deze ondergrond met ijshockeyers levert veel schade op binnen de gelederen. Toch is het leuk om je coach van een paard te zien lazeren, te voetballen in de paardenbak van een manege, tour of duty uitvoeren in de bossen van het nabij gelegen Oldenzaal dit alles ondersteund door een licht alcoholische versnapering. Kortom een gedenkwaardige afronding van 10 jaar Studs. De nieuwe generatie diende zich reeds aan om ons het volgende lustrum in te leiden.